Senaste inläggen

Av Inge Gullinger. - 4 november 2012 22:33


                                            Kvinnan genom mörkret.


Vem är hon som lurar i mörkret, som får varje levande väsen att frukta över hennes namn ?? 

Hon stiger av från en vagn med nio dragande själar för. Hon härskar genom mörkret som dör ut genom ljuset. Ingen vet var hon är, men om hon ses genom den natten som svept över den 7de dagen får ingen  yttra hennes namn......


 

 

//Inge Gullinger.

ANNONS
Av Inge Gullinger. - 4 november 2012 21:56

                                          Fångad av ett gyllene garn.

 

När du log mot mig så lyste jag. När du såg på mig försvann jag djupt in i dina ögon.

Vid vare steg du tog stannade jag upp. Jag var inte längre mig själv utan jag var som fångad av ett gyllene garn, som fått mig att dansa på rosskimrande moln.....

 

 

// Inge Gullinger.

 

 

 

ANNONS
Av Inge Gullinger. - 1 november 2012 20:53

                    Humor så som kristna säkert skulle uppskatta den.

 

 

                                 En oväntad uppenbarelse.

 

Jesus skulle en dag återkomma till jorden, men han skulle inte komma att uppenbaras i en kyrka eller i en moské utan utan sittande på McDonalds med en happy meal !!

 

 

                                En alkoholhaltig nattvard.

 

Prästen skulle ge nattvarden till de troende i kyrkan senare på kvällen men såg till sin häpnad att han hade slut på nattvardsvin !!  Han kallade till kyrkovaktmästaren som kom snabbt fram, prästen viskade lite diskret i hans öra och bad honom genast fixa fler flaskor och det skulle inte vara några starka (syndiga) drycker. Sagt och gjort så kom kyrkovaktmästaren efter några timmar med flera flaskor och församlingen hade redan börjat samlas!!

 

Kyrkovaktmästaren hade satt sig till rätta för att vara prästen behjälplig vid behov. Plötsligt kommer Prästen till församlingen som väntat på att få höra hans predikan. Prästen vinglade okontrollerat och började mumla på något som lät helt obegripligt, så pass att en äldre kvinna ur församlingen plötsligt reste sig och sade - Han talar änglaspråket, Prisad vare Gud!!!  En annan äldre man sade - Han är besatt av djävulen!!!

Och lilla Lotta på 8 år sade - Titta mamma Prästen är full !!!

 

   

Skrivet av Inge Gullinger.

Av Inge Gullinger. - 30 oktober 2012 20:44

                              Lite tankar om allt.

 


Det var ett litet tag sedan jag var här inne och skvätte färg på dessa väggar.

I morgon är det sista dagen jag jobbar som praktikant på Jämjö Goif, för på torsdag börjar jag jobba som tillsvidare anställd istället :)) Är som sagt jätte glad över det. 

 

Var tillsvidare anställd som vaktmästare och assisterande djursjukvårdare på Karlskrona djurklinik. Jobbade där 2003-2008.

 

Har haft praktik på Ica Lunden under tre månader maj, juni, juli 2009.

 

Jobbade inom Levi Petrius stiftelsen (LP) Mars 2011 - Mars 2012. 

 

Och har haft praktik nu ute på Jämjö Goif sedan i Juni i år och blir nu tillsvidare anställd på Torsdag :))

 

Man känner att man har hunnit med en hel del på 9 år och 5 månader, sedan man tog studenten den där varma juni dagen, 2003. Vilka planer man hade framåt. Jag hade redan fått jobbet på Djurkliniken och jag kände mig lite extra stolt, just för den sakens skull :)
 

Medan åren gått framåt, och med stormsteg, så har man insett att även kontakten med dom kompisar som betydde allra mest, har tappats genom åren. Varför ?? kanske man undrar ?? men svaret är ganska enkelt när man grubblar på det. Jag har  ju gått vidare med mitt liv, och byggt upp och skaffat erfarenhet i livets ryggsäck  

det är erfarenheter som man kan säga är på både gott och ont, men dom är viktiga erfarenheter som gör mig lite visare för varje år som går.

 

Idag har jag en underbar dotter som betyder väldigt mycket för mig, och jag är oerhört stolt över henne.

 

                               Att återförenas.

 

Nyligen träffade jag en gammal vän från gymnasiet och hon frågade mig om vad jag tyckte om en återföreningsträff ? Men jag har nu insett att jag inte skulle vilja delta i något sådant. Kanske är jag en tråkig Ingolf när allt kommer omkring ?, men jag måste vara ärlig nu och säga som det är.

 

Jag ska försöka förklara varför jag inte skulle vilja gå på en återförenings träff!!! 

 

Vissa vill jag givetvis träffa, men sedan vill jag minas var och en så som dom var då, och inte som dom möjligen är nu.

 

Skulle du vilja träffa mig idag ?? Är jag samma goda Inge som du mins ?? Tycker du att jag har blivit såååå tråkig ?? Eller är jag kanske rent av roligare nu ??

 

 

 Lite vill jag nog lämna åt mystiken iallafall !! 

 

 

//Inge Gullinger.

 

 

 

 

Av Inge Gullinger. - 22 september 2012 20:29

 

 

Äntligen har jag fått anställningen på jobbet och det känns verkligen tryggt då det är en tillsvidareanställning. Är verkligen nöjd med min lön.

 

Jag känner mig trygg med mina arbetsuppgifter, samt de uppgifter som jag skall ta över längre fram. Känns fantastiskt att äntligen ha ett jobb som man verkligen trivs med.

 

Provade åkgräsklipparen i fredags och det kändes verkligen som en utmaning då den inte har en ratt utan har spakar som på en bandvagn. Kommer att spendera många timmar med åkgräsklipparen på alla de fotbollsplanerna.

 

Dom kommer att lära upp mig nu i höst med skötseln av planerna som ska bli helt mina ansvarsområden. Traktorn har jag inga problem med att köra, men jag behöver vänja mig vid att köra med släp sedan.

 

Kommer att få några egna gubbar som skall hjälpa mig på planerna sedan.

Kommer att behöva lära mig hur vattningen ska fungera samt med mera.

 

På torsdag skall jag och min arbetsledare som även kommer att bli min framtida chef att åka på en utbildning som kommer att handla om skötsel av konstgräsplan uppe i Växjö.

 

Känns som man fått världens kanon jobb.

 

 

Av Inge Gullinger. - 2 september 2012 20:08


 

 

Näcken som sitter på häcken i bäcken och pillar på sin fiol som är gammal och sliten och en aning väderbiten, undrar varför han inga flickor får blott gamla käringar över 100 år.

Näcken inser att hans fiol en aning omodern är, ser efter i en dagstidning om inget annat bättre är. En gitarr på el fungerar kanske mer.

 

När gitarren väl är införskaffad och sladden lagd efter strömmen så kommer ingen melodi blott 100 volt genom Näcken vidare ut genom häcken. 

 

Näcken som inte längre sitter på häcken i bäcken utan numera väljer att stå, hellre lockar käringarna på lite över 100 år. 

 

//Inge Gullinger.

Av Inge Gullinger. - 31 augusti 2012 21:59


 

                                     

 

Frodiga och välsvarvade Augusti packar ihop och säger adjö för att resa bort till de bedårande fröknarna Juni och Juli, för att återkomma nästa år.

 

Den ostadige herr September stämplar in för att nu förstöra för resten utav soldyrkarna som ivrigt vill utnyttja de sista vackra solstrålarna på stranden.

 

Svalkan intar parken medans herr september snurrar runt med färgpaletten i hand och skvätter gult och rött bland löven och sätter trädkronorna i brand, medans mogna Augusti försöker flörta sig kvar en liten stund men resväskorna står packade och klara, det finns ingen återvändo.

 

   


//Inge Gullinger.

Av Inge Gullinger. - 30 augusti 2012 22:46


 

                                          
Genom den becksvarta natten
stryker den svarta katten. Bakom en gammal rostig bil som gjort sina mil tittar den fram.

 

Herr mus smyger försiktigt ut ur en ventil för att leta efter bortkastade smulor, men istället undkommer med nöd och näppe en säker död från blixtrande klor och tänder och kvar står den svarta katten som kom ur den svarta natten.

 

Väl hemma i sin älskade mattes stora vattensäng, känner sig den svarta katten trött efter jakten som inget gav, inser snart att han ej längre ensam är och i sovrummets mörka vrå tittar plötsligt herr mus fram genom väggens smala springa och viftar glatt med sin lilla svans och skickar hånfulla blickar.

 

Den svarta kattens mördande blickar till svar och utsträckta klor visar mer än vad man tror,  redo för att återuppta jakten gör han sig beredd att hugga,  istället en kalldusch får när vattensängen punkteras av tassens klor.  

 

 

 

 

//Inge Gullinger.

 

 

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se