Senaste inläggen

Av Inge Gullinger. - 29 augusti 2012 19:51

 

Vad är och betyder vänskap ?

För vissa människor kan vänskap vara något rent ytligt, medan det för andra är något verkligt och betydelsefullt. Kan inte förstå varför vissa människor bara nöjer sig med att ta från andra utan att ge något tillbaka ?

 

Riktig vänskap brister aldrig, men konstigt nog kan det också vara något rent negativt, som en vänskap mellan två människor som drar fram och förstärker det värsta hos varandra och på ett konstigt sätt blir varandras värsta fiender, trots att dom är de bästa vänner.  Man kan ju undra om det verkligen är vänskap?

Snarare två människor som utnyttjar varandra för att slippa vara ensamma i en svår situation och istället för att hjälpa varandra så hindrar dom varandra från att bryta sig loss från situationen och gå vidare med sina liv.  En sann vän säger sanningen.  

 

Annars har vänskap mycket gemensamt med ett bankkonto, valutan kan kallas "vänskapspoäng". Man gör små insättningar på kontot då och då, trixet är att inte ta ut mer än man sätter in  och om man aldrig gör några insättningar utan bara tar av potten, ja då är man ingen sann vän heller. 

Vänskapen kan vara på både gott och ont

 

//Inge Gullinger.

 

 

 

 

ANNONS
Av Inge Gullinger. - 23 augusti 2012 20:22

                                      Torsdag och mycket på schemat.

 


Idag hade jag tagit ledigt från jobbet vilket jag i vanliga fall inte gör men idag blev det ett litet undantag eftersom jag hade ett tandläkarbesök och ett annat ärende på dagschemat.

Min arbetsledare tyckte igår att det var lika bra att jag tog ledigt så jag hinner göra allt.  

Eftersom att jag har ett sådant förtroende på jobbet så tar jag helst inte ledigt utan vidare. Jag är omtyckt och behövd och det är alltid lika trevligt och man ser alltid framemot att få komma till jobbet. Finns hur mycket att göra och många projekt är i rörelse.

 

                                                    Alltiallo  

 

Jag kommer mer och mer att börja jobba med en barn och ungdomsledare så jag börjar verkligen ta för mig och testa inom olika områden på jobbet.

Hittills har det bara varit att assistera och hjälpa honom att ta fram och bygga upp banorna när han har vad jag kallar för barngympa.

 

Sedan har jag alltid funnits till hands om han skulle behöva mig även under aktiviteterna men oftast så finns det fröknar med. Dom har tankarna på att jag ska komma mer in i att och även börja syssla med sådant :)

 

                                   Tandläkaren och absolut hålfritt.

 

Var idag hos tandläkaren vid 11:30 och blev varmt mottagen av dom trevliga tandflickorna :P

Det visade sig att jag inte hade några hål i år heller :) Vissa har ju bra tänder. ( Inte för att skryta )

Jag hade varit där knappt en halvtimme och efter att jag betalat så cyklade jag hem och fortsatte med att städa av hemma tills det var dags att förbereda sig för nästa ärende som givetvis gick bra.

 

                                      En glad dotter kommer imorgon!

 


Min goda lilla tös kommer imorgon och då blir det fredagsmys. :) Sedan på Lördag åker vi och farbror kalle till Yngsjö och hälsar på farmor och plast farfar. Kommer att bli en heldag där  nere i Skåneland. :)

 

 

 

//Inge Gullinger.

 

 

ANNONS
Av Inge Gullinger. - 19 augusti 2012 23:44


                                                      När minnen bleknar.

 


När man plötsligt stannar upp och inser hur längesedan det egentligen var då man var en stilig tonåring som satt med sina kamrater på lunchen och pratade om vad det nu var som man egentligen pratade om ?? så inser man plötsligt att minnena har börjat blekna en aning. Jag kan fortfarande minas dom stunder när man grubblade över om det var värt att ta den där extra ciggen när nästa kompis dök upp på skolgården.  

I efterhand tycker jag faktiskt att det är ett mirakel att jag inte fått någon dödlig släng av lungcancer.

Idag varken röker eller dricker jag "Hallonsaft"   ett vall som jag trivs med och känner är en självklarhet.

 

När jag öppnar livets ryggsäck och tänker tillbaka på det som har varit så känner jag mig lyckligt lottad som har fått vara med på den resa som format mig till den jag är idag.

 

 


                                               Mina första skolår.

 

När jag skulle börja första klass så träffade jag den som skulle bli min första värdefulla klasskamrat och jag minns henne ännu med glimten i ögat:) Livet lekte som barn och man hade flera kompisar men man hade ett speciellt kompisband till just henne.

 

 


                                              Vad ville man bli ??

 

 

Vad ville man egentligen bli när man började på gymnasiet ?? Jag grubblar på den frågan fortfarande trots att jag haft jobb på djurkliniken och annat.....

 

Man var mycket osäker och omogen när man började på gymnasiet. När jag skulle börja första året var jag helt bestämd på att satsa på hotell och restaurang programmet men när jag väll började så hade ju min bästa vän på den tiden börjat på fastighetsprogrammet.  Han tyckte jag hade svikit honom och han var ju inte ensam heller om att tycka det. Efter 3 månader ungefär så avslutade jag programmet för att förenas med resten av kamraterna "men var det vad jag verkligen ville??"  

 

Efter att jag hade gått ett år så hade jag verkligen gjort bra ifrån mig och min lärare tyckte att jag var en av dom "allra" bästa (inte för att skryta)

Tankarna över att ännu en gång kunna få slamra med kastruller och leka mäster kock

började komma över mitt sinne igen och efter att jag hade pratat öppet med en utav tjejerna som jag gick tillsammans med på hotell och restaurang så beslöt jag mig för att komma tillbaka och denna gång för att stanna.

 

Tänk att jag stannade trots den förbannade jävla sockerkakan man tvingades baka!!!  Jag har svurit på min heder som en sann "gentleman" att aldrig mera baka något så djävulskt som en sockerkaka !!!

 

Vist gillade jag att gå på hotell och restaurang men jag lärde mig att riktigt hata sockerkaka. Kan inte förklara varför jag ryser genom hela mig när sockerkakan kommer upp framför min inre syn.

Bakade förmodligen detta lite för mycket när jag gick där.

 

 

 

 

 

 

 

 //Inge Gullinger.

                                    

 


                                          

Av Inge Gullinger. - 7 augusti 2012 16:55                                                      Igelkotten anfaller!

 


Igår hade jag varit lite längre hos min syster än planerat och det hade börjat skymma.

När jag hade hoppat av bussen hemma vid så såg jag en igelkott vandra omkring vid Ica lunden.

Jag tänkte direkt att denna måste jag bara filma med min mobilkamera :)) Blev förvånad över hur orädd denna lila varelse var som totalt ignorerade mina närmanden med min mobilkamera.

Jag följde Igelkotten en bit och den gick åt samma håll som jag tar när jag går hemåt.

När jag hade filmat klart så tänkte jag att det var dags att vandra hemåt men för att kunna göra det så måste jag gå förbi igelkotten. - Bits igelkottar tro ?? Kan dom ha rabies ?? 

 

Jag beslöt i alla fall att gå förbi och med blicken hela tiden fast fixerad på igelkotten för man kan ju inte vetta. ??? När ögonkontakt väll bröts fasade jag utav bara tanken att bakom mig så kanske det sprang ett litet blodtörstigt monster så jag tänkte - "DEN ÄR EFTER MIG!!" sedan skyndade jag väldig fort.(inte i panik)

 

Jag kom till sans ganska fort och när jag stannade upp vände jag blicken bakåt och såg att den stod stilla och bara tittade förvånat upp på mig. 

 

                                  En uppfriskande promenad till bussen.

 


Jag beslöt idag att promenera ner till bussen nere vid Lyckeby centrum.

I vanliga fall får jag ta busslinje 3 för att kunna ta busslinje 2 som åker till Jämjö där jag jobbar.

Oftast cyklar jag till busslinje 2 men det blev en promenad idag stället.

Gick förbi ridskolan och förbi distriktsveterinärerna och sen vidare ner till ÖoB. Passade även på att handla lite frukt på Willys när jag såg att jag hade lite tid över. 

 

 

                                                  Alla i fullgång!

 


När jag kom till jobbet var de övriga i fullgång med sina sysslor och jag började på ett stort projekt nämligen att rensa bort ogräs som ploppat upp på konstgräsplanen och det visade sig inte vara min favorit syssla.  Men sådant måste ju också göras. Skönt att man inte behöver göra allt på en gång utan man kan ta lite då och lite då. :)

 

Efter att jag varit nere på alla fyra och plockat grässtrån och annat ogräs på konstgräsplanen så gav jag upp efter 35 minuter typ. 

Hämtade den ena gräsklipparen och efter att jag tankat upp den så klippte jag slänterna istället.

                     

 

 

 // Inge Gullinger.


 

Av Inge Gullinger. - 27 juli 2012 22:14

                                                  En start på dagen.

 

Vaknade vid 8 tiden och det första som stod på dagschemat var att åka in till gymmet:)

Väll där så kändes det riktigt skönt att få svettas och samtidigt planera lite på hur man skulle planera upp dagen då min underbara dotter skulle anlända vid 15:00 :)

Efter gymmet så åkte jag till Willys för att handla lite inför kvällen och imorgon.

 

När min dotter anlände så hade hon alla sina dinosauriefigurer med sig i en plastpåse och redo för att ännu en gång leka leken Landet för längesedan.

 

       

                                         Den perfekta medhjälparen!

 

Dom flesta vet att min balkong set ut som kriget och ha gjort det dom närmsta månaderna, blomjord och kvistar på balkong golvet och tomma stora krukor med mindre trasiga krukor nedstoppat.

Jag hade lovat min dotter föra veckan att ha fixa till balkongen men detta löfte hade jag glömt bort och jag var i fullfärd med att ta tag i detta när hon kom och hon ville bestämt hjälpa till och givetvis fick hon det:) Hon hjälpte till med att sopa balkonglovet och plockade upp kvistar och därefter satt vi på en mata på balkonglovet och lekte med hennes dinosaurier. 

Hon ville gärna sitta resten av dagen där ute och leka men det ville inte jag då det verkligen var för varmt där ute, men en liten stund var ju inga problem.  

 

Nu sover hon och jag passar på att skriva av mig lite här på bloggen. :)

Vi får se vad vi hittar på för något imorgon men troligtvis blir det dinosaurierna som lockar men vi skall givetvis även gå ut i det fina vädret och köpa varsin glass:)

 

 

//Inge Gullinger.

Av Inge Gullinger. - 26 juli 2012 14:34

                                        Mellan en skön dröm och en städardag!

      
Vaknade vid 9 tiden idag och kände direkt för att dra täcket överhuvudet och återvända till den där härliga och behagliga drömmen som jag hade inatt (men vad det var för dröm förblir min lilla hemlighet) Jag ville helst inte gå upp för jag viste vad det var som skulle vänta mig och det hela handlade om ett förkläde och en dammvippa. Efter några minuters inre stridigheter med att välja mellan en skön och behaglig dröm eller att börja städa så gick jag tillslut motvilligt upp och startade vattenkokaren och hade en lång och god frukost innan jag satte igång.

 

                                                  Så imorgon.


Imorgon kommer min underbara dotter och stannar tills på lördag eftermiddag. 

Vi lär nog inte hitta på massa sattyg och sådant skojigt utan det blir nog mera att vi leker  med dinosaurierna och tittar på dino filmer. ;-) 

 

                                               Soligt och varmt.

 

Igår var det också riktigt hett och det kändes speciellt i Jämjö där jag jobbar och när man kör en gräsklippare i över 4 timmar så känns det verkligen VARMT och svetten bara forsade.

Är glad att det inte blev någon traktorkörning igår.

 

 

 

                                      Strumpmannen och påstridigheten.

 

När jag hade slutat jobbet så gick jag in på ÖoB för att handla lite städgrejor och näst framför mig i kön så var det en herre som klagade inför kassören  om ett 6pack med strumpor som han hade köpt innan och att det sedan hade visat sig  bara vara 3 par i dom och  nu ville  han ha mellanskillnaden eller var det var ?? Jag och som många andra i kön fick vänta i över 20 minuter på att detta spektakel skulle upphöra.

 

Vi blev otroligt irriterade på denna påstridiga och envisa "åsna" men det hela slutade inte där! För att framför honom så var det en kvinna som med tysk brytning också hade klagomål angående om en bal med toapapper som hon påstod sig ha betalat mer än vad som skulle ha ståt utsatt i pris.

Kassörens kollega kom tillslut till hans undsättning och försökte reda ut denna oreda och innan vi alla andra började bli riktigt irriterade på dessa två gnällspikar. Det visade sig tillslut att den Tyska kvinnan tagit fel märke på toapappret och det var inget mer med det. Angående strumpmannen vet jag inte och jag bryr mig inte heller, han skickades över till en annan kassa för att reda ut det hela.

 

Fick reda på senare utav min syster att även hon bevittnat en mer konstigare upplevelse när hon handlade på Willys i Pantarholmen. En man i 60årsåldern stod framför min syster i kassan och  han visade upp  en maskinskriven lapp för kassörskan där hans adress stod och dessutom satt lappen fast på en pinne. Kassörskan förklarade att det inte fungerade på detta sätt men han ursäktade sig med vad som lät som tysk brytning, att han blivit av med kontokort och att  polisen istället gett honom lappen så länge och att den skulle fungera lika bra.

 

Även denna kassörskan fick hjälp tillslut av sina kollegor som också förklarade att dom inte godtog detta och efter mycket om och men och pinsamheter så gav mannen upp och gick sin väg.

 

 

Känns litegran som om det vore en lurendrejeri våg på gång? Några som kanske tror att om dom bara är tillräckligt tjatiga och påstridiga så kanske dom tillslut lyckas prata omkull sina offer? 

 

                                                  

//Inge Gullinger.

 

 

 

 

Av Inge Gullinger. - 23 juli 2012 18:44

                                                

                                                             EN FÖRSENAD INGO!!  

 


Skall vara helt ärlig och berätta att jag hade mycket svårt att somna inatt klockan var mycket när jag till min förtvivlan tittade på mobilen och såg att klockan var över ett på natten. 

Jag grabbade ett hårt tag om huvudkudden och tryckte irriterat in pannan allt var jag orkade och sade till mig själv - Inte ens fåren inom mitt inre sinne vill behaga duka upp!!

Jag provade allt från att dunka huvudet ner i huvudkudden ett x antal gånger men jag insåg att jag bara blev törstig utav ansträngningen :( 

 

Jag stod och pratade med min spegelbild men eftersom att det inte kom något vettigt  ur den konversationen samt att det var som att prata med en vägg så blev jag något trött till slut. 

Men jag kunde fortfarande inte somna !!! Varför ???

Jag lyckade tillslut :D minns dock inte hur och när ???

 

När jag vaknade var klockan 08:55 "ungefär" och jag insåg att jag hade jätte bråttom  till bussen som går 09:19 i Lyckeby och jag slängde mig i duschen och efter att ha ordnatt med alla bestyren satte jag mig på cykeln och trampade för "kung och fosterland" och när jag passerade Carlandravägen så körde jag över ett gupp av något slag som orsakade att Cykelkedjan hoppade av, kände att detta kom väldigt lägligt och jag sade väldigt många (vackra) saker som ni säkert jätte gärna hade velat höra och ni hade kanske till och med kunnat lära er något nytt?....

Jag har ju visserligen lärt mig sedan föra gången konsten att få på cykelkedjan utan större problem men tiden räckte liksom inte till och när jag väll hade parkerat cykeln och gick fram till busshållplatsen så såg jag att jag hade missat min buss och nu väntade 30 irriterande minuter tills nästa.

 

 

 

 

 

                              CIRKUSEN HADE KOMMIT TILL JÄMJÖ GOIF!

 


När jag väll stigit av bussen och skakat av mig morgonens och nattens händelser så gick jag mot anläggningen och möttes av lastbilar, husvagnar och ett jätte stort tält. Cirkusen hade kommit hit. Dom var på grusplanen och jobbade för fullt med allt som behövdes göras inför kvällens show.

Jag gick in till omklädningsrummet och lämnade väskan och gick ut till förrådet för att hämta gräsklipparen samt tanka nytt bränsle och göra den startklar inför dagens arbete men när jag skulle köra iväg med den så insåg jag att öronskydden var borta så efter att jag letat i förrådet och nere i garaget där traktorn står fann jag dom inte där heller. Min ena medarbetare som hade avslutat sin semester kom körande från  den stora planen efter att ha klippt med åkgräsklipparen. Han sade till mig att dom andra öronskydden också hade försvunnit och hade sagt till den ena medarbetaren att köra och fixa några nya så jag fick vänta på att han skulle komma tillbaka. Jag funderade på att kratta lite medan jag väntade på mina nya öronskydd men samtidigt tyckte jag det var onödigt eftersom han kunde komma närsomhelst.

 

När han väll kom så satte jag igång mitt arbete med gräset bredvid konstgräsplanen där grillplatsen står och såg att där jag hade hunnit klippa i onsdags hade redan hunnit växa till sig rejält och där jag inte hade klippt såg ännu värre ut så jag gjorde som så att jag klippte om den nedre delen sedan fortsate jag ut mot det oklippta och fick lyfta lite på framänden av klipparen så inte motorn skulle stanna men resultatet blev finemang;-) Min medarbetare gav mig tipset att backa klipparen istället vid det för höga gräset vilket jag skall prova nästa gång:) Nu ser det lite bättre ut där borta ifall Cirkus gäster eller rent av Cirkusclowner skulle besöka grillplatsen.

                                                   

                                                       TILL SIST!

 

Efter Jobbet åkte jag in till Gymmet och tog ett nyttigt extra pass och svettades lite extra.

Jag åkte sedan till syster och tog en fika sedan åkte jag vidare upp till Kronotorp för att titta på en lägenhet som jag nu tackat ja till om jag erbjuds kontrakt. Lägenheten är en tvåa och den är inte så stor men inte så liten heller utan mera lagom:) Tyckte dock lite i efterhand att tapeterna var nog lite mörka och trista och det gör ju att lägenheten inte blir så ljus.

Men bortsett från det så tyckte jag att lägenheten var helt okej:)

 

 

//Inge Gullinger.


 

                 

                                  

 


 

 


Av Inge Gullinger. - 20 juli 2012 21:48

 

                                        LIVETS RYGGSÄCK.

 

Ännu en behaglig och avslappnad fredagskväll :) Ibland kan man fundera på vad alla dessa dagar har tagit vägen genom åren och vad har man lärt sig av dom? Varje människa har sin ryggsäck med lärdomar, erfarenheter. Det kanske finns negativa erfarenheter som kanske har lämnat djupa sår men även dom kan ses som viktiga lärdomar.

Det viktiga är också att välja rätt väg genom livet och aldrig stanna upp i gamla korsvägar.

Vet inte varför jag börjar skriva om just detta ?? men även sådana funderingar kan vara värda att ta upp i ljuset ibland.:)

 

 

                                             

 

                                         ETT HÄRLIGT OCH GLATT BESÖK.

 

Min underbara dotter kom hem idag och stannade några timmar då mamma Tess skulle åka in till stan och uträtta några ärenden. Vi hade jätte roligt med hennes nya kompis som var en hund och hete Thyko ! (inte en riktig hund då utan ett mjukisdjur) Vi lekte med Thyko och med två dinosaurie figurer som min älskade dotter glömt kvar hemma hos mig sedan sist. Hon sken upp som en sol när hon såg att jag hade hittat dessa två dinosaurier som under en veckas tid legat under min soffa och umgåtts med dammråttorna. :)


Efter att vi ätit lunch och fikat så placerade vi oss i soffan och tittade på Barnkanalen sedan kom mamma Tess tillbaka och hämtade upp en mycket nöjd och glad dotter :)

 

 

                                                 SPELKVÄLL.

 


Imorgon skall jag och Monc till Anna och Andreas och ha en trevlig spelkväll tillsammans med vänner ;)

 

 

//Inge Gullinger.

 

 

 

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se